Tesla adaugă doi membri în conducere

Tesla a angajat doi noi directori în board-ul său de conducere, pentru a mai diversifica corpul de conducere care inițial era compus în principal din contacte profesionale apropiate CEO-ului Elon Musk.

Gigantul auto cu sediul la Palo Alto a anunțat că Linda Johnson Rice, președinte și CEO al Johnson Publishing Company și James Murdoch, CEO al 21st Century Fox, vor fi adăugați consiliului de directori ai Tesla.

Decizia ar putea să fi fost luată ca urmare a unei cereri exprimate de un puternic investitor. California State Teachers’ Retirement System a trimis o scrisoare în urmă cu câteva luni, cerând două locuri independente în cadrul consiliului.

Musk a spus pe Twitter, cu toate acestea, că adăugarea nu a avut nimic de-a face cu cererea investitorului. Tesla a declarat că Rice, care este deja directorul Ebony Media Operations și director emerit la Ebony Media Holdings, are o experiență vastă în conducerea de companii de mari dimensiuni, servind anterior în cadrul a numeroase consilii de directori din diferite domenii.

Murdoch, care este fiul renumitului titan media australian Rupert Murdoch, a deținut diferite poziții de conducere la 21st Century Fox în decursul carierei sale de 20 de ani. Potrivit celor de la Tesla, adăugarea lui Murdoch a avut multe de-a face cu rolul său în extinderea impactului companiei asupra societății, la fel cum are de-a face cu experiența sa corporativă.

http://www.teslarati.com/tesla-adds-rice-murdoch-new-board-members/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =