Tesla adună bani pentru Model 3

e30d197f1cbf7df4fe30af21d869a9ad

Producătorul de mașini electrice Tesla vinde acțiuni. Cu ajutorul veniturilor adunate constructorul auto vrea să își finanțeze noul său hit. De asemenea directorul companiei, Elon Musk, vrea să plătească impozite cu o parte din aceștia.

Constructorul de mașini electrice Tesla vrea să meargă să ceară bani pe bursă pentru a acoperi costurile de producție pentru Model 3. Americanii vor să ofere acțiuni în valoare de două miliarde de dolari. Dintre aceștia, 1,4 miliarde sunt prevăzuți pentru o majorare de capital, iar restul acțiunilor vrea să le vândă CEO-ul companiei, Elon Musk. Prin banii adunați vor fi achitate impozite restante, pentru că Musk a primit 5,5 milioane de acțiuni dintr-o licitație. După datele oferite de companie, participația lui Musk în cadrul companiei va crește. În comerțul post-bursier acțiunile Tesla au pierdut 0,3% pentru un total de 201,50 dolari.

Tesla se confruntă în prezent cu un munte de comenzi. Precomenzile pentru noul hit al concernului, Model 3, au început să apară în număr foarte mare încă din prima zi în care aceasta a fost pusă spre vânzare atingând un volum total de 180.000 doar în acea zi. La începutul acestei luni numărul precomenzilor a atins 400.000. Cei interesați să cumpere trebuie să achite un avans de 1000 de dolari.

Acest număr este uimitor și poate reprezenta o dezvoltare promițătoare pentru dezvoltarea în continuare a mașinilor electrice în general dar și în special pentru Tesla. Interesul enorm pentru o mașină care nu va putea fi livrată mai devreme de anul 2017 reprezintă de asemenea și o mare provocare pentru californieni. Ei trebuie acum să își majoreze substanțial capacitățile de producție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-sammelt-Geld-fuer-sein-Model-3-article17725666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1