Tesla alimentează o baterie masivă

 

Tesla a alimentat cea mai mare baterie din lume la Hornsdale Wind Farm in South Australia, continuând acțiunea către obiectivul CEO-ului Elon Musk de a instala un pachet de baterii Powerpack în decurs de 100 de zile de la comandă, sau întregul sistem este gratis.

După o săptămână de teste cu sistemul de 100 MW fiind încărcat parțial pentru prima dată pe data de 24 noiembrie, operatorul Australian Energy Market și guvernul Australiei de Sud au dat undă verde pentru operațiuni.

Soluția monstruoasă de stocare energie pe bază de baterii, pusă la dispoziție de Tesla pentru suma de 50 de milioane de dolari este compus din aproximativ 640 de Tesla Powerpacks (129 MWh) sau aproximativ aceeași cantitate de baterii care sunt folosite în 1300 de vehicule Model S și Model X 100D din gama consumer. Sistemul de stocare va ajuta la rezolvarea penelor de curent și la o administrare mai eficientă a perioadei de vârf din timpul verii, îmbunătățind astfel siguranța infrastructurii electrice din Australia de Sud, afectată de furtuni. Unitățile Tesla Powerpack vor fi încărcate utilizând energie regenerabilă de la Ferma Eoliană Hornsdale și va livra apoi electricitate în timpul orelor de vârf pentru a ajuta la menținerea unei operații stabile în rețeaua electrică.

În timp ce alții doar vorbesc, Tesla livrează planul său energetic, făcând din Australia de Sud o regiune tot mai independentă din punct de vedere energetic, furnizând rezerve energetice și energie la prețuri avantajoase pentru australieni în vara anului viitor, a spus premierul Australiei de Sud, Jay Weatherill.

Potrivit celor de la ABC News soluția de stocare a celor de la Tesla a fost alimentată cu o zi înainte de program pe măsură ce temperaturile s-au apropiat de 35 de grade Celsius, iar regiunea a înregistrat o producție relativ scăzută din partea fermelor eoliene. 59 de MW de putere a fost dislocată din baterii pentru a face față orelor de vârf de joi. Sistemul Powerpack este evaluat la 100 MW/129 MWh și este capabil să ofere energie pentru circa 30.000 de gospodării timp de aproximativ 60 de minute, spun cei de la Tesla.

Tesla powers on massive battery as South Australia prepares for summertime energy demands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 57