Tesla anunță un camion electric

Directorul executiv de la Tesla, Elon Musk, grăbește pasul pentru dezvoltarea de vehicule utilitare cu propulsie electrică: deja din toamnă miliardarul vrea să prezinte primul său model de camion electric. Pe agendă mai sunt prezente și autobuze electrice și un pick-up marca Tesla.

Constructorul auto Tesla a planificat pentru luna septembrie prezentarea unui vehicul utilitar de mari dimensiuni cu propulsie electrică. În afară de asta inginerii de la Tesla preconizeză că în următoarele 18-24 de luni vor lansa pe piață și primul pick-up electric marca Tesla, anunță Elon Musk.

Musk a anunțat deja din 2016 că va exista și partea a doua a documentului de strategie denumit Master Plan, iar acesta va include în viitor vehicule utilitare și de transport în comun pe bază de motoare electrice. Atunci el declara că autobuzele electrice se află în prima fază a dezvoltării. Echipa de ingineri a făcut o treabă extraordinară, mai adaugă Musk.

Pe bursă anunțurile efectuate prin mesaje pe Twitter au fost primite cu bucurie: acțiunile Tesla au crescut în comerțul post-bursier cu trei procente, după efectuarea anunțului. Aceste proiecte nu sunt deloc noi. Surprinzător este doar ritmul în care Musk vrea să lanseze pe piață aceste noi produse.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-kuendigt-E-Lkw-an-article19794037.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 54