Tesla anunță un profit surprinzător

89b958244154569d04751ec7eb72d640

Constructorul auto Tesla se descurcă tot mai bine, recent prezentând cifre pozitive și o creștere post-bursieră a acțiunilor. Compania a livrat în trimestrul trei aproape 25.000 de automobile. Cu toate acestea, marele test pentru companie sosește abia în 2017.

Constructorul american de automobile electrice, Tesla, a fost mereu o companie deficitară. Acum însă surprinde prin cifre pozitive. Compania miliardarului Elon Musk a câștigat după tragerea liniei, 21,9 milioane de dolari, după cum au declarat recent reprezentanți ai companiei.

În aceeași perioadă a anului precedent a fost înregistrată o pierdere de 293,2 milioane de dolari. Este a doua oară când compania înregistrează profit trimestrial după listarea sa la bursă în anul 2010. Chiar și trimestrul final este de așteptat să se încheie cu un excedent. Veniturile au urcat în trimestrul trei cu 145% pentru un total de 2,3 miliarde de dolari.

Analiștii se așteptau la cifre ceva mai slabe, acțiunile Tesla au crescut în comerțul post-bursier cu peste șase procente. Tesla a confirmat încă o dată obiectivul său de a livra 50.000 de automobile în a doua jumătate a acestui an. În trimestrul patru ar trebui livrate peste 25.000 de automobile către clienți în ciuda vremii nefavorabile și a sezonului de sărbători. În trimestrul al treilea Tesla a livrat 24.821 de automobile, de peste două ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului precedent. Cea mai mare parte dintre acestea au fost din limuzina de lux Model S.

Cel mai mare pariu de viitor al Tesla este, cu toate acestea, pe lângă ridicarea unei fabrici gigantice de baterii, care să producă pe viitor acumulatorii pentru automobile electrice, lansarea Tesla Model 3. O mașină de clasă medie, care ar trebui să sosească pe piață în a doua jumătate a anului 2017. Această primă ofertă adresată de Tesla întregii piețe auto și nu doar unei nișe, a declanșat o adevărată isterie în ultimele luni. Au fost primite deja sute de mii de precomenzi. Presiunea este în același timp ridicată, pentru că firma trebuie să își respecte obiectivele ambițioase de livrare pe care și le-a fixat. Iar Musk nu a reușit mereu acest lucru.

Pentru ca planurile să poată fi realizate, Musk trebuie să își extindă masiv producția de automobile Tesla. Compania are nevoie de creșteri impresionante pentru că Musk s-a angajat ca Tesla să producă în 2018 un număr de peste 500.000 de automobile electrice pe an. Iar în 2020 compania își propune să depășească pragul de un milion de automobile anual, în timp ce anul trecut volumul a fost de 50.000 de unități.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-vermeldet-ueberraschend-Gewinn-article18943661.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =