Tesla arde 480.000 de dolari pe oră

Producția de mașini se blochează tot mai des, dar fondatorul Tesla, Elon Musk, prezintă viziune după viziune. Bursele sărbătoresc, în timp ce rezervele companiei se topesc rapid.

Asta trebuie să facă fondatorul Tesla, Elon Musk. El livrează tot mai multe viziuni pentru viitor, chiar dacă producția în masă promisă pentru automobilele electrice ale companiei nu merge conform planului. La fel de impresionant ca și anunțurile făcute de Musk este ritmul în care compania pierde bani. Agenția de știri financiare Bloomberg a estimat că Tesla a cheltuit în ultimele doisprezece luni circa 8000 de dolari cash pe minut, ceea ce reprezintă 480.000 de dolari pe oră.

Dacă lucrurile continuă în acest ritm, atunci rezervele financiare ale companiei se vor consuma până la începutul lunii august a anului viitor. Este însă destul de probabil ca acest ritm să încetinească. Pentru că Tesla este pe punctul de a accelera producția de Model 3 și prin urmare veniturile vor crește.

Dar aici mai există încă multe necunoscute. La finalul acestui an ar fi trebuit ca Tesla să ajungă să producă 5000 de Model 3 pe săptămână. În trimestrul al treilea Tesla a construit cu toate acestea doar 260 de exemplare din acest model. Pragul de 5000 de automobile va fi atins cel mai probabil în primăvara anului viitor. Tesla deține în prezent peste 450.000 de rezervări pentru aceste automobile în valoare de 35.000 de dolari, dar cei cu precomenzi mai au de așteptat.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-verbrennt-480-000-Dollar-pro-Stunde-article20145650.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =