Tesla are ca obiectiv construcția a 500.000 de automobile pe an în China

Imagini pentru Tesla charging station shanghai

Încă se străduie să rezolve problemele de producție la fabrica sa automobile electrice din California, Tesla își asumă o altă provocare majoră: să construiască o nouă unitate vastă de producție dar și un centru de dezvoltare în China.

Producătorul auto a spus marți că a ajuns la un acord cu autoritățile chineze pentru construcția unei fabrici de baterii la Shanghai – prima unitate de producție din afara Statelor Unite, care va fi în cele din urmă capabilă să producă 500.000 de automobile electrice pe an.

Compania nu a dezvăluit cât de mult intenționează să investească în acest proiect, dar a spus că va fi singurul proprietar al fabricii. Alți producători străini de automobile, printre care General Motors, Volkswagen sau Toyota au avut nevoie să formeze companii de tip joint-venture pentru a putea produce mașini în China. Dar guvernul chinez a declarat recent că va ajusta aceste cerințe.

Tesla a declarat că se așteaptă să înceapă producția imediat ce obține aprobările și autorizațiile necesare. De acolo va mai dura circa doi ani până va începe să producă vehicule, apoi alți doi ani sau trei până ce fabrica va fi la capacitate maximă, a precizat compania într-o declarație recentă.

Ridicarea unei fabrici în China nu va fi ușor, iar una dintre cele mai dificile sarcini va fi să se găsească directori care să facă față efortului, spune Ron Harbour, un expert în producția de automobile la firma de consultanță Oliver Wyman. Ei au probleme în activitatea lor din California, deci pe cine vor trimite peste ocean pentru a face același lucru?

https://www.nytimes.com/2018/07/10/business/tesla-china-shanghai.html?rref=collection%2Ftimestopic%2FElectric%20and%20Hybrid%20Vehicles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =