Tesla câștigă în ciuda tendințelor

19c2218a80c1442b8c1f12825b250545

Constructorii germani de automobile resimt un curent rece în SUA: în gigantica piață de automobile, una dintre cele mai importante din lume, vânzările încep să scadă atunci când începe toamna. Aproape toți producătorii auto anunță cifre reduse ale vânzărilor.

Noi cifre ale vânzărilor din SUA: consumatorii americani au fost reținuți în luna septembrie în achiziția de automobile. Numele grele ale industriei, precum General Motors (GM), Ford sau Fiat Chrysler au anunțat la începutul acestei săptămâni un declin semnificativ în cifrele vânzărilor de luna trecută. Astfel iese tot mai mult în evidență că boom-ul de pe cea mai mare piață auto din lume după China ar fi atins punctul de maxim.

Criza provocată de scandalul emisiilor a provocat pagube imense pentru producătorul german VW pe piața din SUA: Cei de la Wolfsburg au vândut 24.112 unități cu logo-ul Volkswagen, după cum a anunțat compania cu privire la marca de bază a concernului. Asta reprezintă o scădere cu 7,8% comparativ cu anul precedent. Este deja a unsprezecea lună consecutivă cu vânzări tot mai slabe.

Concernul DAX a cerut o oprire imediată a vânzărilor din SUA după ce manipulările din cazul automobilelor cu motoare diesel au fost făcute publice, ceea ce evident a dăunat masiv cifrelor. Subsidiara premium a concernului, Audi, a rămas însă pe un curs de creștere și în luna septembrie a vândut cu 1,6% mai multe mașini.

Marele rival BMW poate doar să viseze la astfel de rate de creștere. Vânzările din America ale acestuia ar fi scăzut cu 5,2% pentru un total de 29.413 automobile, după cum anunță însăși concernul.

Constructorul de automobile electrice Tesla și-a extins însă semnificativ producția în trimestrul al treilea și de asemenea și vânzările au crescut în același ritm. În total firma miliardarului Elon Musk ar fi vândut 24.500 de unități și astfel mai mult decât gigantul VW.

Această cifră reprezintă pentru Tesla o creștere cu fix 70% față de anul precedent. După dificultăți în începerea asamblării SUV-ului Tesla Model X, care a fost lansat pe piață în toamna anului trecut, compania a adus pe piață deja 8700 de unități din râvnitul model. Cea mai mare parte a afacerilor este în continuare constituită de livrările limuzinei Model S, care a fost cumpărată într-un număr de 15.800 de bucăți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-gewinnt-gegen-Trend-hinzu-article18776611.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 96