Tesla cedează și adaugă ofertei sale mufe chinezești de încărcare

Rețeaua națională a Chinei de încărcare vehicule electrice crește exponențial, dar această extindere rapidă nu a fost standardizată, așa cum s-a întâmplat în SUA sau Europa.

Potrivit unui articol apărut în luna octombrie pe pagina Electrek, confuzia ar putea fi redusă, pentru că cei de la Tesla vor adopta un sistem pe bază de două adaptoare, pentru Model S și Model X, care să fie vândute în China. Această schimbare înseamnă că viitoarele Tesla care vor circula în China vor avea un capac de protecție care arată ca și portul de alimentare de la vehiculele cu ardere internă, amplasat pe partea stângă și posterioară a automobilelor.

Cu alte cuvinte, se va renunța la portul actual ascuns în spatele stopului din stânga spate. Standardul chinez pentru stații de încărcare rapidă este numit GBT 20234 și diferă de CHAdeMO sau de Combined Charging System care sunt folosite în restul lumii.

Unii speculatori vorbesc despre faptul că într-o zi producătorii îl vor adopta ca pe un standard unic peste tot în lume, dar sistemul de încărcare de la Tesla a fost satisfăcător pentru piața chineză, cel puțin până acum.

Acum trei ani de zile, managerul general Tesla pentru regiunea chineză, Zhu Xiaotong, a declarat că soluționarea problemelor legate de încărcare este prioritatea principală pentru a promova cu succes automobilele complet electrice. Tesla va coopera pe deplin cu alți parteneri pentru a dezvolta standardele naționale și construcția de infrastructură publică de încărcare, a mai adăugat acesta.

https://www.greencarreports.com/news/1114151_tesla-gives-in-adds-local-charging-ports-on-chinese-model-s-model-x-electric-cars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 31 =