Tesla concediază sute de angajați

Lucrurile nu merg tocmai bine pentru Tesla la ora actuală. Din contră. Producătorul de automobile electrice trage în prezent consecințe: numeroși angajați trebuie să își caute acum un nou loc de muncă.

Constructorul auto Tesla a disponibilizat circa 400 de angajați în această săptămână, spun persoane din interior. Afectați au fost atât angajații din etajele de conducere, lideri de echipe sau simpli muncitori, citează agenția de știri Reuters. Tesla a confirmat concedierile, dar nu a dat publicității cifra exactă. Ca motiv pentru disponibilizări cei de la Tesla au menționat performanțele slabe. Tesla angajează fix 33.000 de oameni.

Compania cu sediul la Palo Alto în California a explicat la începutul lunii că se luptă în prezent cu limitări în producția noului Model 3, care este destinat utilizatorilor obișnuiți. În al treilea trimestru au fost livrate 220 de exemplare din acest model, în timp ce au fost asamblate în total 260. Unul din motive ar fi faptul că a durat mai mult decât era de așteptat, pentru a activa sistemele din fabrica de la Fremont și fabrica de baterii din Reno.

Tesla a început asamblarea Model 3 în luna iulie a acestui an. La începutul lunii august compania s-a arătat încă încrezătoare că în trimestrul al treilea va produce peste 1500 de vehicule. Modelul ar trebui să fie disponibil pe piață la un preț de 35.000 de dolari, deci jumătate din cât costă un Model S.

În urmă cu câteva zile Tesla a amânat din nou lansarea camionului său electric, “Tesla Semi”. Prezentarea este prevăzută acum pentru data de 16 noiembrie, spune directorul executiv al Tesla, Elon Musk. Compania a anunțat inițial acest eveniment în luna septembrie. Apoi cei de la Tesla au amânat data lansării pentru luna octombrie. Vehiculul este de așteptat să revoluționeze sectorul transportului rutier de mărfuri, potrivit spuselor lui Musk va aduce mai multă siguranță pe șosele și costuri reduse de transport.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-feuert-Hunderte-article20083283.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 72 =