Tesla construiește o fabrică în China

Tesla face eforturi de ceva vreme pentru a ridica o fabrică în China. Acum există rapoarte din presă privind autorizația. În China se înregistrează în prezent un boom al automobilelor electrice, iar concernul american dorește să obțină o poziție favorabilă.

Constructorul auto american tesla a convenit cu guvernul chinez pentru ridicatea unei fabrici proprii în Shanghai, se arată într-un raport al publicației Wall Street Journal. Tesla a primit acordul de a construi o fabrică în zona de liber schimb, raportează publicația citând persoane apropiate. Tesla este nevoită însă să achite în continuare o taxă de import de 25% din valoarea bunurilor.

Propria fabrică în China va oferi Tesla o poziție de top pe cea mai mare piață pentru automobile electrice din lume. Tesla nu a dorit să comenteze raportul. Compania a făcut referire la declarația sa de presă din iunie, în care se spune că Tesla lucrează cu administrația urbană din Shanghai pentru ridicarea unei fabrici în regiune, pentru a putea căștiga un acces mai facil pe piața chineză. Compania ne va putea spune mai multe până la finalul acestui an.

Piața chineză este un obiectiv important pentru brandul Tesla, au explicat reprezentanții companiei. În prezent se analizează amplasarea a mai multor locații de producție peste tot în lume. China promovează construcția de automobile electrice. Din anul 2019 guvernul țării va introduce o cotă obligatorie pentru acestea. Producătorii auto din țară vor trebui ca atunci să realizeze 10% din vânzări prin intermediul automobilelor electrice sau hibrid. Din anul 2020 cota va crește la doisprezece procente. Producătorii auto străini nu ar putea îndeplini aceste cote în prezent și încearcă astfel, cu ajutorul unor parteneri chinezi, să majoreze masiv cota de automobile electrice vândute.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-baut-offenbar-Werk-in-China-article20097322.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 57