Tesla dă vina pe furnizori pentru problemele din producția Model 3

Cine este de vină pentru problemele din producția Tesla Model 3? Depinde pe cine întrebi? Tesla spune că furnizorii sunt responsabili pentru lipsele de materiale și piese din linia sa producție pentru Model 3, dar este oare adevărat?

S-a mai întâmplat de câteva ori în trecut ca Tesla să acuze furnizorii pentru întârzieri sau probleme în producție. Se întâmplă din nou și în cazul Model 3. În mod normal acest aspect nu ar fi ceva notabil, dar aparent Tesla a vorbit despre aceste probleme ale sale cu furnizorii cu Colin Rusch, analist la Oppenheimer, care a avut recent o întâlnire cu conducerea Tesla. Rusch a declarat că Tesla a menționat faptul că toate echipamentele de producție pentru Model 3 erau instalate și în stare de funcționare, iar unele vehicule erau deja în stadiul de asamblare pe linia de producție. Întârzierile din producție se datorează unui număr mic de furnizori care nu a reușit să livreze la timp piesele promise, conform spuselor reprezentanților Tesla.

Faptul că Tesla nu a acordat furnizorilor suficient timp pentru livrare este foarte probabil să fie adevărata problemă aici, dar în loc să își asume partea din vină, Tesla o aruncă pe toată asupra acestui număr mic de furnizori care au dezamăgit.

Orice ar fi cauzat întârzieri în producție, rezultatul inevitabil va fi faptul că livrările de Model 3 se vor situa sub așteptări. Tesla a raportat că a construit 260 de exemplare din Model 3 în trimestrul al treilea, deci cu aproximativ 1400 mai puțin decât estimase inițial. Dar Tesla a declarat anterior cu privire la blocajele din producția de Model 3 că deși majoritatea subsistemelor de producție atât de la fabrica din California cât și de la Gigafactory-ul din Nevada sunt capabile să opereze la un nivel foarte ridicat, însă o parte din sistemele de producție au avut nevoie de mai mult timp pentru a fi activate, față de altele.

Deci despre ce este vorba atunci? Subsisteme din producție care nu sunt încă funcționale? Sau furnizori care nu au reușit să livreze piese și materiale la timp? Sau să fie vorba despre cu totul alte motive?

Tesla’s Liquid-Cooled Supercharger Cable – (w/video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 24