Tesla depășește General Motors

General Motors construiește în prezent mai multe automobile, dar pe bursă Tesla a ajuns să fie numărul unu printre constructorii auto americani. Investitorii au încredere în potențialul lui Elon Musk și revoluția pe care el vrea să o aducă pe străzi.

Pionierul automobilelor electrice, Tesla, este cea mai valoroasă companie producătoare de automobile de pe piața americană de capital. După închiderea bursei de la New York concernul a ajuns luni la o capitalizare bursieră de 50,887 miliarde de dolari. Astfel Tesla a depășit concurentul General Motors, care produce un număr mai mare de automobile dar are o valoare bursieră de doar 50,886 miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla sunt alimentate printre altele de rapoartele analiștilor. Piper Jaffray, spre exemplu, a confirmat capacitatea acestei tinere companii de a alimenta entuziasmul investitorilor și a consumatorilor.

Tesla a crescut puternic pe burse deja de săptămânile trecute. Investitorii se bazează tot mai mult pe faptul că Elon Musk va face tot posibilul să revoluționeze sectorul automobilistic și energetic. Luni hârtiile companiei au urcat cu peste trei procente ca urmare a recomandărilor analiștilor, pentru un preț record de 312,39 dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-ueberfluegelt-General-Motors-article19788814.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 63