Tesla dezamăgește printr-o pierdere trimestrială uriașă

 

Tesla vrea să cucerească piața auto prin intermediul Model 3. Dar problemele constante din producție aduc producătorului auto cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei. Conducerea companiei promite îmbunătățiri rapide.

Producătorul de automobile electrice, Tesla, a pierdut în trimestrual al treilea mult mai mulți bani decât era de așteptat. După tragerea liniei s-a înregistrat o pierdere de 619 milioane de dolari, după cum a raportat concernul miliardarului Elon Musk. Este cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei. În aceeași perioadă a anului precedent firma înregistrase un profit de 22 de milioane de euro.

Vânzările Tesla au crescut în trimestrul al treilea cu fix 30% pentru un total de 3 miliarde de dolari, ceea ce este peste așteptările analiștilor. Acționarii au reacționat cu dezamăgire, acțiunile au scăzut în comerțul post-bursier cu aproape cinci procente.

Tesla investește masiv pentru a-și extinde exponențial producția modelului pentru orice buget – Model 3. Dar în ciuda puterii financiare, Musk a trebuit să accepte ideea că obiectivele sale de livrare nu vor fi atinse. Ar fi trebuit ca în primul trimestru să livreze 5000 de automobile, nu la finalul anului. Compania a produs abia 260 de unități din Model 3, deci a ratat masiv obiectivele sale din al treilea trimestru. În scrisoarea către acționari se spune că producția se află în faza de start, ceea ce reprezintă o provocare, dar va fi extinsă rapid. Se înregistrează progrese în fiecare zi, iar obstacolele sunt depășite unul câte unul. Este însă greu de prezis cât timp va lua pentru a face față problemelor.

Acționarii au reacționat dezamăgiți. Așteptările ridicate pentru Model 3 au provocat entuziasm pentru Tesla pe piața de acțiuni. Cursul acțiunilor a crescut cu 50% de la începutul acestui an. Între timp firma lui Musk a depășit General Motors ca și cel mai valoros concern auto american.

http://www.teleboerse.de/aktien/Tesla-enttaeuscht-mit-riesigem-Quartalsverlust-article20112495.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1