Tesla dezvoltă colecția de date a sistemului Autopilot

Tesla mărește pasul în dezvoltarea sistemelor sale de rulare autonomă, iar în acest sens majorează semnificativ volumul de date preluat de exemplarele din Model S și Model X care sunt echipate cu sistemul Autopilot.

Producătorul de automobile electrice cu sediul în California a început să colecteze o gamă mai largă de date din vehiculele sale, care include datele privind intervenții ale utilizatorului pentru a corecta direcția, clasificările drumurilor, precum și viteza vehiculului pe o anumită porțiune de drum, în special viraje.

Fișele conținând istoricul evenimentelor conțin date privind intervențiile utilizatorului asupra volanului, de câte ori a apăsat frâna sau de câte ori a ales să dezactiveze sistemul Autopilot. Deși cei de la Tesla au colectat de multă vreme date, în secret, de la flota lor de vehicule prezente în toată lumea, ultima actualizare de firmware v8.1 a introdus un nivel mai profund de colectare de date. Nivelul de percepție este detaliat într-o postare de pe forumul Tesla Motors Club.

Utilizatorii speculează, bineînțeles, cu privire la ce ar putea însemna acest nivel mai profund. Unii utilizatori cred că este pur și simplu o tentativă de a corecta greșelile pe care le face sistemul Autopilot.

În această vară un utilizator cu vehiculul său descărcând date către un server. Tesla a anunțat că a început să captureze scurte clipuri video utilizând camerele de pe Model S și Model X, iar datele obținute sunt utilizate pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă.

Un reprezentant al companiei a declarat că toată lumea lucrează din greu la îmbunătățirea caracteristicilor de siguranță ale sistemului și se caută ca sistemul de autonomie să devină cât mai curând realitate. Surse anonime au indicat faptul că departamentul de autonomie a avut parte de câteva demisii după ce compania a declarat că Autopilot 2.0 va oferi capabilități complete pentru rulare autonomă.

http://www.teslarati.com/tesla-increases-autopilot-data-collection-pursues-full-self-driving-capabilities/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 57