Tesla dezvoltă propriul său cip AI

Elon Musk a dezvăluit faptul că Tesla dezvoltă propriul său cip personalizat pentru Inteligență Artificială (AI) care va suporta noua generație de tehnologii pentru rulare autonomă ce vor fi dezvoltate de companie.

Vorbind cu ocazia conferinței Neural Information processing Systems (NIPS), ce a avut loc în Long Beach, California joi seara – un eveniment la care iau parte experți din domeniul neuroștiințelor computerizate și a inteligenței artificiale, Musk s-a alăturat directorilor de dezvoltare de la Tesla Autopilot și AI, a fost auzit vorbind despre viitoarele cipuri ale companiei.

Musk a declarat pentru publicația The Register că el dorește să sublinieaze faptul că Tesla ia în serios tema inteligenței artificiale, atât pe partea de software cât și hardware. Compania dezvoltă cipuri hardware personalizate pentru AI.

Antreprenorul a vorbit despre “Jim” și despre eforturile sale în dezvoltarea de echipamente personalizate pentru AI, sub brandul Tesla. Jim dezvoltă hardware specializat pentru AI, care compania crede că va ajunge să fie cel mai bun din lume, spune Musk. El vorbește, bineînțeles, despre Jim keller, legendarul inginer de cipuri și fost arhitect principal pentru AMD și Apple care s-a alăturat companiei Tesla în 2016 pe poziția de vicepreședinte al companiei pentru hardware dedicat sistemului Autopilot.

Musk vorbește de multă vreme despre planurile sale de a atinge autonomie completă și automobilele Tesla capabile de autonomie completă, dând dovadă de optimism. Compania a dizolvat zvonurile conform cărora ar putea exista un parteneriat cu Global Foundries, compania-părinte a producătorului de cipuri, AMD, pentru dezvoltarea unui cip AI destinat tehnologiei de rulare autonomă din vehicule. Un purtător de cuvânt al Tesla a declarat în luna septembrie a acestui an că Tesla nu s-a angajat să lucreze cu nici un fel de parteneri în dezvoltarea de tehnologii sau produse pentru rulare autonomă.

https://www.teslarati.com/tesla-developing-custom-ai-chip-says-elon-musk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 77