Tesla Energy, permite producerea de energie cu emisii zero

Snapshot 2015-05-04 22-25-46

Tesla a prezentat bateria ce va revolutiona alimentarea cu energie elcetrică a locuinţelor

Producătorul american de masini electrice, Tesla Motors a dezvăluit pe 1 mai, bateriile care vor putea alimenta casele și întreprinderile, de vreme ce încearcă să se extindă dincolo de activitatea cu vehicule. Director executiv, Elon Musk a anuntat că firma va construi baterii care stochează energia solară și va servi ca un sistem de back-up pentru consumatori în timpul penelor de curent.

Dispozitivul ar putea permite consumatorilor să renunţe la o rețea de energie electrică sau să răspândească energie în zone îndepărtate, care nu fac parte dintr-o rețea electrică. Tesla intenționează să transporte maritim, unitățile instalatorilor din SUA în această vară. Într-un caz extrem de anticipat lângă Los Angeles, Musk a declarat ca mişcarea ar putea revoluţiona “întreaga infrastructură energetică a lumii”.

“Tesla Energy este un pas important in aceasta misiune, pentru a permite producerea de energie cu emisii zero”, a declarat compania intr-un comunicat. Sistemul va fi construit folosind aceleași baterii Tesla produse pentru vehiculele electrice, au declarat analistii.

Numele acestuia va fi Powerwall, iar Tesla va vinde unitatea 7kWh pentru 3000 dolari, în timp ce unitatea de vânzare cu amănuntul pentru 10kWh va fi de 3.500 dolari pentru instalatori.

http://www.bbc.com/news/technology-32545081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 50