Tesla găsește locație pentru fabrica de baterii

TeslaRoadster130112

Tesla găsește locație pentru fabrica de baterii
Mașinile Tesla sunt sexy: arată bine. Sunt rapide și sunt acționate pur electric. Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, compania are în mod constant pierderi. O nouă fabrică de baterii va schimba acest lucru, iar acum o locație potrivită pentru aceasta a fost găsită.

Producătorul de automobile electrice Tesla a găsit o locație potrivită pentru fabrica sa gigant de baterii, conform rapoarelor mass-media din SUA. Până la cinci miliarde de dolari vor fi investite în mega-proiect, beneficiar fiind statul Nevada, astfel raportează canalul de televiziune CNBC și LA Times, citând cercuri apropiate.

Guvernatorul Brian Sansoval vrea să anunțe acordul într-o conferință de presă joi în capitala statului Nevada, Carson City, el declarând aceasta pentru un ziar american. Ceo-ul Tesla, Elon Musk a declarat că Gigafactory va aduce aproximativ 6500 de locuri de muncă până în 2020. California, Arizona, Texas și New Mexico au încercat de asemenea să atragă interesul Tesla.

Tesla are nevoie de fabrică urgent pentru a reduce costul construirii de baterii electrice pentru producție în masă. Aceasta reprezintă singura modalitate prin care compania poate produce mașini pe care să și le poată permite populația în general. Modelul actual Tesla costă aproximativ 70.000 de dolari. Din 2017, va sosi pe piață “Modelul 3”, pentru prețul de 35.000 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 32 =