Tesla începe testarea gratuită de 14 zile pentru Enhanced Autopilot

Conform anunțului lui Elon Musk în timpul Reuniunii Anuale a Acționarilor din 2018, compania de mașini electrice a început să distribuie un program de testare gratuită a sistemului Enhanced Autopilot, timp de 14 zile. Invitațiile la program sunt trimise către proprietarii Tesla care au optat pentru un sistem de asistență a șofatului atunci când au cumpărat vehiculul.

Acum ar fi a doua oară când Tesla oferă software-ul Autopilot către clienți pentru testare gratuită. Tesla a oferit inițial un program similar în 2016, deși compania încă mai utiliza hardware-ul fostului partener MobilEye. Programul curent reprezintă prima dată când Tesla oferă testarea gratuită a versiunii Enhanced Autopilot, un sistem de asistență a șofatului pe care compania l-a conceput singură.

Compania se așteaptă ca toți proprietarii de Model S, Model X și Model 3 care nu au cumpărat un sistem de asistență a șofatului împreună cu automobilul să primească o invitație la un program de testare gratuită în următoarele câteva săptămâni. Pentru ca vehiculele să primească invitația, proprietarii trebuie să se asigure că automobilul lor este actualizat la ultima versiune de software, 2018.28.1.

Tesla menționează că anumite funcționalități de pe Enhanced Autopilot, cum ar fi Autosteer, Traffic Aware Cruise Control (TACC), Auto Lane Change, Summon și Autopark, vor fi descărcare automat în memoria automobilelor care nu au astfel de opțiuni instalate.

Proprietarii au control deplin asupra participării în programul gratuit. Dacă primesc invitația, aceia care nu doresc participarea pot alege opțiunea corespunzătoare, atunci când notificarea apare pe ecranul vehiculului. Pentru a renunța la program înainte ca perioada de 14 zile să expire, proprietarii trebuie să navigheze la secțiunea “Autopilot” din meniul de setări, apoi să selecteze “Trial” din partea dreapta sus a ecranului.

Aceia care întrerup testarea înainte ca cele 14 zile să se epuizeze, trebuie să se aștepte ca sistemul electronic al mașinii lor să se repornească, ceea ce va îndepărta versiunea Enhanced Autopilot din sistem.

https://www.teslarati.com/tesla-enhanced-autopilot-free-trial/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =