În ultimul raport emis pentru standardele de Frânare Automată de Urgență (AEB) pentru constructorii auto, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA și Institutul Asigurărilor pentru Siguranța Autostrăzilor (IIHS) au anunțat că Tesla este unul din cei patru producători auto care au reușit să ofere sisteme AEB conforme cu standarde pe mai mult de jumătate din vehiculele produse în anul 2017.
Inițiativa a fost anunțată pentru prima dată în 2015 cu un total de zece producători auto la bord, inclusiv Tesla. Alți producători de automobile de la vremea aceea au fost Audi, BMW, Ford, General Motors, Mazda, Mercedes-Benz, Toyota, Volkswagen și Volvo. Un an mai târziu alți zece producători s-au alăturat. Obiectivul acestei inițiative a fost să atragă producătorii auto să dezvolte și să includă în mod voluntar în automobilele lor sisteme de avertizare pentru coliziune frontală (FCW) și echipamente de frânare automată în caz de urgență pe toate vehiculele produse de la 1 septembrie 2022, cam pe vremea când modelele anului 2023 vor intra în producție. Inițiativa merge chiar mai departe, incluzând toate camioanele de categorie medie (4-4.5 tone), care ar trebui să aibe prezent acest standard până în anul 2025.
Recent, producătorii au prezentat primele lor rapoarte anuale privind progresele pe care le-au înregistrat, către consorțiul IIHS-NHTSA, pentru vehicule produse între 1 septembrie 2016 și 31 august 2017 pentru piața americană. Tesla a avut cea mai mare proporție de vehicule produse în 2017 cu această tehnologie inclusă, dar numai câteva dintre acestea au atât AEB și FCW. Acest lucru s-a petrecut în ciuda faptului multe dintre ele au avut AEB dezactivat pe anumite perioade ale anului, datorită faptului că au existat încă probleme cu nivelul său de sensibilitate. Opțiunea a fost reactivată la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai, ca o actualizare de software.
https://www.teslarati.com/tesla-meets-nhtsa-iihs-automatic-emergency-braking-goals/