Tesla înfurie producătorii auto germani

Producătorul american de automobile electrice, Tesla, provoacă brandurile germane BMW, VW și Daimler. Pentru ca noul model Tesla să poată fi livrat la timp, concernul californian s-a implicat la constructorul german de mașinării, Grohmann. Iar acesta nu mai are capacitate pentru alte concerne auto.

Constructorul californian de automobile electrice, Tesla, prin preluarea recentă a constructorului de echipamente Grohmann, riscă să declanșeze un conflict pe scară largă cu clienții acestuia. BMW și Volkswagen, care până acum reprezentau cei mai importanți cumpărători de echipamente pentru asamblare automatizată, au reacționat furios la aflarea veștii că Grohmann va lucra pe viitor doar pentru Tesla. Reprezentanții BMW au declarat că se așteaptă că Grohmann să își respecte și pe viitor angajamentele contractuale pe care și le-a creat.
Aparent, cel puțin cei de la München nu au fost informați cu privire la încheierea relațiilor comerciale. Nu există nici un fel de declarație scrisă privind forma viitoarelor relații comerciale cu firma Grohmann. BMW a semnalizat în același timp că este dispusă să facă compromisuri. Dacă datorită noii structuri corporaționale din cadrul Grohmann se va ajunge la deficit în livrare, atunci se vor găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

Chiar și cei de la Volkswagen isistă pe respectarea contractelor. Daimler, care face parte de asemenea din clienții Grohmann, a refuzat să comenteze. “Săptămâna Economică” a raportat că Grohmann a oprit munca pentru clienții săi germani, fără să-i fi anunțat în prealabil pe aceștia de intențiile sale. Volumul de muncă pentru noile proiecte este atât de mare încât de câteva săptămâni toți angajații lucrează doar pentru Tesla, citează jurnaliștii din spusele președintelui consiliului de administrație, Uwe Herzig. Compania se va concentra în următoarele luni pe lucrările la modelul Tesla Model 3.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-veraergert-deutsche-Autobauer-article19823480.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 11