Tesla își dublează vânzările, dar cresc și pierderile

Livrările din modelul Tesla de clasă medie au luat startul. Acum producătorul de automobile electrice anunță o pierdere mai mare pentru trimestrul trecut datorită unui volum mai mare de investiții, dar și vânzări de două ori mai mari comparativ cu perioada precedentă.

Constructorul auto Tesla a pierdut mai mulți bani în al doilea trimestru, în ciuda unui spor semnificativ în vânzări. În același timp suma a fost sub așteptări. Veniturile au fost alimentate de dezvoltarea rapidă a producției de Model 3. Acțiunile au crescut în comerțul post-bursier cu 6,4%.

Societatea din Palo Alto, California, a înregistrat trimestrul trecut o pierdere de 336 milioane de dolari, după 239 milioane comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Dacă e să privim rezultatul ajustat, atunci producătorul de automobile a înregistrat o pierdere de 1,33 dolari pe acțiune (1,61 dolari anul precedent), în timp ce analiștii se așteptau unanim la 1,82 dolari pe acțiune. Răspunzătoare pentru pierderea crescută sunt costurile masive ocazionate de noul model. În paralel vânzările au crescut de cel puțin două ori, veniturile au urcat la 2,79 miliarde de dolari și au depășit astfel așteptările pieței, de 2,51 miliarde.

Vânzările limuzinei Model S și a SUV-ului Model X au urcat în comparație anuală cu 53% pentru un total de 22.000 de unități, iar analiștii se așteptau însă la 23.655 unități. În a doua jumătate a anului concernul vrea să majoreze volumul modelelor S și X la 47.000 – la fel de mult ca și în primele șase luni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-verdoppelt-Umsatz-vergroessert-Verlust-article19965692.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2