Tesla își dublează vânzările în Germania

Constructorul american de automobile electrice, Tesla, și-a dublat în prima jumătate a anului 2017 vânzările în comparație cu anul precedent, ajungând la 2075 de unități. Un nou showroom a fost ridicat într-o locație simbolică pentru germani: la Stuttgart, acolo unde din 2018 vor exista interdicții de circulație pentru mașinile cu motoare diesel.

Directorul de vânzări de la Tesla, responsabil pentru Germania, Austria și Elveția, Jochen Rudat, se uită mulțumit la prima jumătate a anului 2017, încununată de succes. Vânzările companiei s-au dublat, iar conducerea urmărește păstrarea acestui ritm și în perioada următoare, a declarat acesta pentru Stuttgarter Zeitung. Tesla a vândut 2075 de automobile, din care 710 unități au fost Model X (SUV), numărul absolut de unități vândut este redus, într-adevăr, dar ratele de creștere sunt astronomice, chiar și pe piața globală.

Pentru noul automobil, Model 3, există, potrivit lui Rudat, 1800 de precomenzi la nivel mondial. Iar cei care fac o rezervare trebuie să achite o sumă de 1000 de dolari, ceea ce aduce mulți bani pentru producător, care sunt necesari pentru extinderea exponențială și rapidă a producției. Anul viitor vor trebui vândute peste jumătate de milion de unități la nivel mondial, iar în anul 2020 aproximativ un milion. Astfel Tesla va ajunge să depășească Porsche până la finalul acestui deceniu, dacă ritmul se păstrează.

În Germania primii oameni cu rezervări își vor primi Model 3-ul doar la finalul acestui an. Avantaj pentru Tesla, produsele concurenței, precum Jaguar i-Pace, Skoda Vision Zero sau Mercedes EQA, nu sunt la ora actuală disponibile pe piață. Limuzina sport a celor de la Porsche, Mission E, va sosi, spre exemplu, abia în anul 2019.

Datele oficiale privind prețurile pentru Model 3 nu au fost dezvăluite de cei de la Tesla. Dar în SUA versiunea de bază fără opțiuni și cu o autonomie de 345 kilometri costă 35.000 de dolari. În Germania prețurile sunt de așteptat să ajungă la 40.000 de euro. Versiunile cu capacitate mai mare a acumulatorului, tracțiune integrală și opțiuni suplimentare pot să depășească pragul de 50.000 de euro.

Simbolică este locația aleasă de Tesla pentru deschiderea unui nou showroom: cartierul comercial din Stuttgart, Cartierul Dorotheea din Karlsplatz. Stuttgart este unul dintre primele orașe germane care a impus interdicții de circulație pentru mașini cu motoare diesel începând cu anul 2018. Acolo interesul pentru Tesla Model 3 s-ar putea să fie major.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/neuer-showroom-in-stuttgart-tesla-verdoppelt-seinen-absatz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =