Tesla Model 3 câștigă curse de stradă

 

Pe măsură ce Tesla începe să accelereze livrările de Model 3 peste tot în SUA, un nou proprietar cu spirit întreprinzător a ales să participe cu vehiculul său electric la curse de stradă în San Francisco Bay Area, cu scopul de a arăta că cea mai ieftină mașină de la Tesla poate face de râs motoarele V8 pe benzină.

Deși pagina Bay Area Racing are ca scop promovarea evenimentelor legale de curse de stradă în regiunea Bay Area, grupul a postat recent un videoclip care prezintă un Tesla Model 3 care concurează cu un Pontiac G8 GT în cadrul unei curse locale.

Un Tesla Model 3 de culoare „Midnight Silver Metallic”, echipat fiind cu jențile Aero Wheels care îmbunătățesc autonomia, poate fi văzut la linia de start împreună cu un Pontiac G8. Într-un semn tradițional care dă startul curselor de stradă, “arbitrul” lasă brațele jos, iar ambele automobile accelerează pe ceea ce pare a fi o stradă industrială.

Tesla produce în prezent Long Range Model 3 capabile de o autonomie de 500 de kilometri cu o singură încărcare. Este disponibil deocamdată doar în varianta cu un singur motor și tracțiune spate, iar datele oficiale ale producătorului spun că accelerează de la 0-100 km/h în doar 5,1 secunde. Prin comparație Pontiac G8 GT dispune de un motor V8 OHV de 6 litri care produce 361 de cai putere și o accelerație de 5,3 secunde, potrivit testelor efectuate de Motor Trend.

Cu toate acestea, dacă ne bazăm pe obiceiul Tesla de a subevalua autonomia și performanța vehiculelor sale, fără a ține cont de testele independente, rezultă în faptul că Model 3 este de fapt mult mai rapid decât susțin cei de la Tesla. CEO-ul Elon Musk a confirmat însă că vom vedea variante cu dublu motor pe Model 3 și opțiune de Ludicrous Mode, deci ne putem imagina nivelul de performanță pe care utilizatorii îl vor primi de la cel mai ieftin model Tesla.

Tesla Model 3 shows up at local street race and blows away competition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 93