Tesla Model 3 într-o întrecere de semafor cu un Ford Mustang GT

Dacă ne uităm la specificațiile oficiale de performanță ale Long Range Tesla Model 3 în configurație cu un singur motor, timpul de accelerație de la 0 la 100 km/h de 5,1 secunde și viteza maximă de 225 km/h nu se apropie de puterea și accelerația înfricoșătoare din universul Tesla, oferită în prezent de Model S P100D în configurație cu două motoare.

Ucigașul de mașini exotice creat de Tesla este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 2,3 secunde pe Ludicrous Mode și deține titlul de câștigător al “World Greatest Drag Race” de la Motor Trend. Cu toate acestea, un videoclip recent capturat din perspectiva unui șofer Model 3 arată cum, chiar cu un singur motor electric, sistemul de propulsie mai modest de la Tesla este extrem de rapid și capabil să transforme orice cursă de la semafor într-o joacă de copii, împotriva unor automobile pe benzină.

Un proprietar de Model 3 care administrează canalul de YouTube TeslaExposed a publicat recent un video care arată un test obișnuit de accelerație împotriva unui Ford Mustang GT. Pe hârtie, o cursă între cele Long Range RWD Model 3 și un Ford Mustang GT 2015 arată un singur câștigător. Între cele două vehicule, Mustang GT are pasul în față în ceea ce privește specificațiile de performanță, cu un timp de 4,4 secunde de la 0 la 100 km/h și o viteză maximă de  264 km/h. Ediția 2015 a muscle-car-ului american este alimentată de un motor V8 DOHC de 5,0 litri și cu 32 de valve care produce 435 cai putere și 542 de newtonmetri.

Pe de altă parte, un Tesla Model 3 este echipat un singur motor electric 192 kW AC trifazic, cu magnet permanent, care produce un cuplu instant maxim de la plecarea de pe loc. Este de asemenea echipat cu un pachet de baterii compus din 2170 de celule Tesla, care oferă mașinii electrice o autonomie de 500 de kilometri cu o singură încărcare.

Cursa între cele două automobile a avut loc imediat ce s-a făcut verde la semafor. Șoferul din Model 3 a avut un start destul de slab, călcând accelerația semnificativ mai târziu deât șoferul din Ford Mustang GT. În timp ce Fordul și-a adjudecat un avans încă de la început, a durat doar o fracțiune de secundă pentru ca Model 3 să depășească cu autoritate muscle-car-ul american.

https://www.teslarati.com/tesla-model-3-vs-ford-mustang-gt-stoplight-drag-race/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5