Tesla Model 3 intră în producția de serie

Lucrurile devin serioase: Tesla oferă deja limuzine premium cu propulsie pe bază de baterii, dar nu se mai limitează doar la această gamă. Acum vrea să cucerească și marea masă de clienți cu ajutorul Tesla Model 3.

Pentru Tesla a început vineri cel mai mare test al său de până acum, prin lansarea în producția de serie a Tesla Model 3, care are scopul de a cuceri marea masă de clienți. Firma miliardarului Elon Musk a reușit până acum să ofere cu succes mașini de lux pentru segmentul premium, dominat de clienți generoși. Acum firma trebuie să arate că este capabilă să aducă electro-mobilitatea în casele tuturor, la un preț de 35.000 de dolari, preț pe care mult mai multă lume și-l poate permite.

În ceea ce privește perspectivele de succes, părerile experților sunt împărțite. Tesla a câștigat constant popularitate încă de la înființarea sa în anul 2003. Vom vedea în anii ce urmează dacă acest lucru este suficient pentru a trece de la producător de automobile premium la un producător pentru marea masă de clienți. Provocările sunt enorme: după cum dorește CEO-ul Elon Musk, în decurs de doi ani de zile producția trebuie să se dezvolte de la 84.000 de unități anual la circa 500.000.

Ultimele zile au arătat că, constructorul auto din Palo Alto nu mai poate spera ca domeniul automobilelor electrice să rămână unul restrâns. Volvo, care a produs în total nu mai puțin de 530.000 de automobile anul trecut, reprezintă dimensiunea la care Volvo vrea să ajungă în doar doi ani de zile, până la finalul anului 2018. Producători auto din toată lumea au anunțat că din anul 2019 nici un model nou nu va mai fi lansat pe piață fără a avea inclus un motor electric.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Teslas-Model-3-geht-in-Serie-article19924930.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =