Tesla Model 3 RWD atinge 230 km/h într-un test de viteză

Tesla Model 3 RWD Long Range poate că nu oferă accelerația impresionantă a lui Model 3 versiunea Performance sau a Model S P100D, dar sedanul electric este capabil de atingerea unor viteze mari.

Acest lucru a fost arătat recent de un proprietar al unui Model 3 nemodificat, care a reușit să propulseze vehiculul său la peste 230 km/h, care reprezintă limita de viteză maximă oferită oficial, cu ajutorul lacului de sare Boneville Salt Flats din statul federal american Utah.

Există multe mărturii și videoclipuri care atestă performanțele RWD Model 3, deși majoritatea dintre ele prezintă automobilul electric în postura de participant la o cursă cu obstacole sau scurte sesiuni de accelerare. Tentativele de depășire a vitezei maxime, pe de altă parte, sunt relativ rare. Un grup de entuziaști Tesla din Germania au ieșit pe Autobahn în luna aprilie conducând un Model 3, dar nu au reușit să atingă decât o viteză maximă de 210 km/h.

Proprietar de Tesla, Michael Striker a defășurat testul său de viteză cu Long Range RWD Model 3 într-o regiune izolată care este populară pentru teste de viteză maximă. Acest lucru a oferit vehiculului tot spațiul necesar pentru a atinge viteza maximă. Striker a dus exemplarul său de Model 3 în același loc pentru un alt test ce a avut loc anul acesta, dar a ezitat și a renunțat când mașina a atins 145 km/h. De această dată însă, Striker a fost ceva mai bine pregătit.

Videoclipurile cu testul lui Striker de la Boneville Salt Flats arată exemplarul său de Model 3 accelerând fără întreruperi până atinge viteza maximă estimată de Tesla, de 230 de km/h. Într-o declarație pentru jurnaliștii americani, Striker a precizat că exemplarul pe care îl deține părea să poată trece chiar și peste această viteză, dar el a ales să ridice piciorul de pe accelerație din motive de siguranță. Proprietarul de Model 3 a remarcat de asemenea faptul că la începutul cursei, computerul de bord prezenta o autonomie de 471 kilometri, iar bateria, chiar și după ce a atins 230 km/h, mai avea încă suficientă energie pentru a parcurge 450 km.

https://www.teslarati.com/tesla-model-3-140-mph-top-speed-salt-flats/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 36