Tesla Model S a provocat un accident fatal

364dc3835857aaa8ac1edef6dbd8a63f

Un om a decedat într-un accident pe care l-a suferit în automobilul său electric Tesla. Cercetările arată că pilotul automat era activat, iar acesta nu a funcționat corespunzător. Acum Tesla este amenințată cu rechemarea în service a unui număr de 25.000 de unități din Tesla Model S.

Autoritatea americană NHTSA a cercetat sistemul de șofat automat la producătorul auto Tesla, în urma producerii unui accident fatal. Așa-numitul pilot automat a fost în funcțiune în momentul producerii unui accident al limuzinei Tesla Model S, iar șoferul automobilului a decedat. Acest lucru reiese din documentele autorităților. Compania celebrului miliardar Elon Musk și-a exprimat joi seara într-o postare publică pe blogul companiei condoleanțele profunde față de familia victimei.

Tesla a subliniat însă că sistemul de pilot automat include o tehnologie nouă care se află deocamdată într-o fază de testare beta, fiind dezactivată în dotarea standard. Șoferilor i s-ar fi cerut în mod expres odată cu introducerea programului, să nu ia niciodată mâinile de pe volan și să păstreze controlul vehiculului.

Potrivit NHTSA cercetările preliminare afectează aproximativ 25.000 de unități din Tesla Model S, model din anul 2015. Acesta este primul pas înainte ca autoritatea să ceară o rechemare a vehiculelor, dacă consideră că acestea sunt nesigure.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Teslas-Model-S-verursacht-toedlichen-Unfall-article18091181.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 50