Tesla Model S lovește o mașină de pompieri, șoferul dă vina pe Autopilot

A fost vina șoferului sau a sistemului de asistență?
Va fi mereu vina șoferului, cel puțin până când tehnologia se îmbunătățește suficient pentru ca leguitorii și companiile de asigurări să introducă politici noi. Am văzut diferite cazuri în care șoferii dau vina pe mașină pentru accidentele în care sunt implicați. Iar acestea se întâmplau cu mult înainte ca tehnologiile de rulare autonomă să apară.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest incident recent. Hai să vorbim serios pentru un moment. Da, Tesla promovează vehiculele sale care îi fac pe oameni să creadă că este sigur să conduci fără să fii atent la drum sau le dă o falsă impresie de siguranță, iar rezultatele pot fi adesea devastatoare.

Cu toate acestea, producătorul a clarificat aspectul de nenumărate ori, șoferul trebuie să rămână implicat și alert. Mașina îți amintește în repetate rânduri că trebuie să menții mâinile pe volan și să păstrezi controlul vehiculului. Scoate sunete și oferă avertizări vizuale precum “S-a detectat lipsa mâinilor de pe volan”. S-a vorbit recent în presa a americană despre un șofer băut care s-a folosit de Tesla Autopilot pentru a ajunge acasă în ciuda stării sale. Acesta a fost implicat într-un accident și în mod fericit nimeni nu a fost rănit. Tesla Autopilot a fost cel mai probabil motivul pentru care nu au existat victime, dar nu este o scuză potrivită.

Rapoartele din incidentul cu mașina de pompieri au concluzionat că automobilul Tesla s-a lovit de ea la o viteză de peste 100 km/h. Incidentul a avut loc pe autostrada 405 în apropiere de Bulevardul Washington din Los Angeles.

Șoferul a spus autorităților că mașina s-a aflat în mod Autopilot, dar nu există nici un fel de dovezi care să ateste declarațiile sale. Oricine care călătorește cu 100-110 km/h pe o autostradă, indiferent că este în mod Autopilot sau nu, ar trebui să observe un camion mare și roșu care este parcat și să nu treacă efectiv prin el, fără nici un fel de reacție.

Tesla Autopilot a fost investigat anul trecut tot ca parte a unui accident. Încă o dată, șoferul nu era implicat în rularea vehiculului. Tehnologia nu a fost găsită vinovată, chiar s-a dovedit că poate reduce numărul de accidente și poate salva vieți dacă este folosită corect.

Tesla Model S Crashes Into Back Of Fire Truck, Driver Blames Autopilot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =