Tesla nu mai poate fi vândut cu “Autopilot”

6698ab5845ca1bf557735f76ce462a0f

Un raport clasifică funcția de “Autopilot” de la automobilul electric Tesla Model S ca fiind un pericol pentru trafic. Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate din Germania vrea acum ca producătorul să modifice cel puțin descrierea și denumirea funcției în “funcție de asistență”.

Biroul German pentru Vehicule Motorizate (KBA) a cerut producătorului american Tesla să nu mai utilizeze denumirea de “Autopilot” în promovarea automobilelor sale.

Descrierea este înșelătoare, pentru că este vorba despre un simplu sistenm de asistență și nu despre un sistem complet de conducere autonomă, citează Bild am Sonntag dintr-o scriere a autorităților către companie. Pentru a se evita neînțelegerile și pentr a nu crea așteptări false ale clienților, se cere ca denumirea înșelătoare de “Autopilot” să nu mai fie utilizată.

KBA este subordonat Ministerului Federal al Transporturilor din Germania. Un purtător de cuvând al ministerului a confirmat existența acestei scrieri către producătorul american Tesla. KBA a informat săptămânile trecute toți proprietarii de Tesla din Germania despre limitele tehnice ale sistemului de asistență, printr-o scrisoare personalizată.

Datorită mai multor accidente în diferite țări care au avut legătură cu utilizarea funcției de “Autopilot” producătorul american Tesla se confruntă cu tot mai multe critici și este în atenția tuturor. Compania nu a putut fi contactată pentru a oferi declarații pe marginea documentului primit de la autoritățile germane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-soll-nicht-mehr-mit-Autopilot-werben-article18866491.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4