Tesla obține o altă comandă de Tesla Semi din Norvegia

Unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de produse en-gros din Norvegia, ASKO, s-a alăturat oficial celorlalte companii inovatoare, precum PepsiCo sau Walmart, care au comandat loturi de câte 10 camioane Tesla Semi pentru operațiunile lor din țară. Comanda ASKO a fost confirmată de site-ul de știri din Norvegia, E24, care a publicat informațiile într-un raport recent.

Cu o comandă de 10 camioane Tesla Semi, ASKO se plasează în topul celor mai sustenabile flote de camioane din regiune. Compania distribuitoare de alimente și-a luat un angajament pentru a reduce impactul flotei sale asupra mediului, pe măsură ce acesta devine tot mai evident, astfel că, comanda a venit la scurt timp după ce compania Tesla a deschis rezervările în Europa pentru aceste camioane.

În timp ce comanda ASKO pentru 10 camioane Tesla Semi este mai mult decât admirabilă, firma a adoptat de fapt de acum câțiva ani această tehnologie verde. Într-o declarație pentru E24, CEO-ul de la ASKO, Tore Bekken, a declarat că firma sa de vânzări alimente en-gros explorează deja utilizarea de camioane electrice sub formă de vehicule pentru livrări. Potrivit CEO-ului, Tesla Semi pare însă o variantă mult mai avansată decât camionul electric pe care îl folosesc în prezent.

Acum ei folosesc un camion electric dezvoltat de companie olandeză, pe care îl utilizează de peste doi ani de zile. Astfel că norvegienii consideră că Tesla a ajuns cel mai departe cu această tehnologie. Prin urmare, au ales să rezerve zece din aceste camioane produse de americani. Cu toate acestea Bekken spune că ASKO vrea să se asigure întâi că Tesla Semi va fi complet compatibil cu reglementările din Norvegia înainte de a fi dat în folosință. Cu toate acestea, el crede că momentul este potrivit pentru a face un angajament față de tehnologia de nouă generație a celor de la Tesla.

Tesla lands Semi truck order from Norwegian grocery wholesaler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =