Tesla obține o linie de producție semi-automată pentru baterii

 

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a descris felul în care producătorul californian de automobile electrice utilizează în prezent o linie de producție semi-automată pentru bateriile din Model 3. În timpul prezentării cifrelor trimestriale pentru trimestrul patru, ce a avut loc miercuri după închiderea piețelor, CEO-ul Tesla și-a exprimat optimismul pentru următoarele câteva luni și de asemenea încrederea în abilitățile companiei pentru a produce 5000 de exemplare pe săptămână până la finalul trimestrului al doilea.

Musk s-a concentrat în mod particular pe automatizarea liniei de Model 3. A răspuns la o întrebarea a jurnaliștilor cu privire la capacitatea de a atinge obiectivul de producție de 5000 de vehicule pe săptămână, spunând că este doar o chestiune de timp până ce linia de producție în masă va atinge volumele optime. Pentru moment însă, Tesla obține doar o linie de producție semi-automată, care include un proces foarte automatizat, ce este supravegheat de angajați.

Musk a declarat că producția de baterii a fost una din cauzele principale care au dus la blocajele și întârzierile din cazul Model 3 și a recunoscut în același timp că Tesla a avut prea multă încredere în capacitățile sale de a livra baterii care să fie incluse în automobil, la volum așa mare într-un timp atât de scurt.

Producția modulelor este practic factorul care limitează producția de Model 3, ceea ce este ironic, din moment ce modulele de baterii erau considerate chiar punctul forte al companiei. Probabil că toată lumea de la Tesla a avut prea multă încredere în forțele proprii, acest aspect este înțeles acum.

Tesla a primit echipamentele de producție automată de la divizia sa germană de automatizări, Musk precizând faptul că următoarele limitări ce trebuie depășite sunt instalarea software-ului pe utilaje. Doar când utilajele vor fi configurate complet și operaționale, atunci volumul de Model 3 poate atinge 5000 de exemplare pe săptămână.

Tesla has achieved a “semi-automatic” Model 3 battery production line, says Elon Musk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 83 =