Tesla oferă soluții energetice pentru o insulă izolată

Tesla va oferi suport pentru sistemul energetic de rezervă al insulei Nantucket, care este tot mai învechit, prin instalarea unui pachet de baterii cu o capacitate de 48 MWh. Orașul de pe insulă, situat la 30 de mile în largul coastei statului federal american Massachusetts și la o distanță de aproximativ 100 de mile de metropola Boston, a devenit în ultimii ani o populară destinație turistică de vară și ca rezultat, a trecut printr-o creștere semnificativă a necesarului de energie electrică. O astfel de dezvoltare ar fi în mod normal un factor pozitiv pentru cei 10.000 de rezidenți ai insulei Nantucket, o parte din infrastructura electrică a insulei se apropie de durata sa maximă de utilizare.

Electricitatea care trece prin Nantucket este suportată de două linii de transmisii aflate sub ocean, care se extind de pe continent, din apropierea orașului Cape Cod, către insulă. Două generatoare pe bază de diesel, cu o capacitate de 3MW fiecare, deservesc ca și rezervă de energie în cazul în care una din liniile subacvatice are probleme. Având în vedere turismul în plină dezvoltare și așteptările că generatoarele vor trebui să fie înlocuite în decurs de doisprezece ani, compania de utilități National Grid a elaborat un plan care va demonstra angajamentul regiunii către sustenabilitate, în același timp furnizând soluții energetice eficiente ca și costuri și soluții fiabile de back-up – instalarea unui sistem de stocare energie, marca Tesla.

National Grid a analizat diverse opțiuni pentru adresarea problemelor de infrastructură și cererea tot mai mare pe insulă pentru curent electric și a venit cu o soluție unică: BESS și un nou generator pe bază de diesel pot să asigure împreună furnizarea de energie electrică a insulei în cazul în care una din linii cedează. National Grid se așteaptă ca împreună cu acest sistem, implementarea unui al treilea cablu subacvatic să poată fi amânată cu 15-20 de ani, față de perspectiva actuală, care precizează 12 ani. BESS va avea o capacitate de șase MW pe o durată de opt ore, care poate fi descrisă ca și o capacitate totală de 48 MW-oră și este oferit de către compania Tesla, spune compania britanică de electricitate și gaze naturale.

Președinte și COO al afacerilor National Grid reglementate de FERC, Rudy Wynter, a precizat că sistemele de stocare baterii de la Tesla vor rezolva două din marile probleme energetice ale insulei. BESS oferă o soluție foarte eficientă și relativ simplă pentru cele două mari provocări cu care insula se confruntă. Clienții, comunitățile și legiuitorii caută să ofere soluții cât mai inovative pentru a ajuta regiunea să ajungă la un viitor ecologic, din punct de vedere energetic.

Tesla to support sleepy island’s aging infrastructure with back-up energy solution

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 49