Tesla postează primele fotografii dintr-un spital portorican

 

Tesla a dezvăluit primele fotografii privind soluția sa de alimentare cu energie solară din Puerto Rico, care este utilizată, împreună cu o serie de acumulatori, pentru a menține constantă alimentarea unui spital de copii din San Juan.

Pe măsură ce Puerto Rico continuă să își revină de pe urma urganului Maria, care a fost catalogat de categoria a-IV-a, CEO-ul Tesla, Elon Musk, s-a angajat să lucreze cu oficialii pentru a construi micro-rețele orientate spre rezolvarea crizei energetice prin care trece Puerto Rico, utilizând panouri solare și sistemul de baterii al companiei, Powerpack.

Echipa Tesla a făcut acest lucru pentru multe alte insule de dimensiuni mai mici de peste tot din lume, dar nu există o limită a scalabilității, astfel că se poate face și pentru Puerto Rico, a declarat Elon Musk luna aceasta, ca răspuns la un apel făcut de guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rosello.

În plus față de eforturile de ajutor imediat îndreptate în direcția victimelor din Puerto Rico, care au inclus transporturi imediate de unități rezidențiale de tip Powerwall către acest teritoriu american cu o populație de 3,5 milioane, tweet-ul recent al companiei Tesla ne dezvăluie faptul că, compania a lucrat rapid pentru a readuce curentul electric în zonele cu cea mai mare nevoie.

Acum, la peste o lună distanță după ce uraganul Maria a făcut ravagii în Puerto Rico, știm faptul că 85% din insulă rămâne în continuare fără electricitate și fără provizii adecvate care să poată ține populația în viață. Costurile pentru reconstrucția liniilor de transmisie și a infrastructurii electrice ar putea dura circa șase luni înainte ca energia electrică să se reîntoarcă pe toată suprafața insulei și ar putea costa peste cinci miliarde de dolari, potrivit lui Rocardo Ramos, director executiv la Autoritatea Energetică din Puerto Rico.

Tesla a mai adăugat pe Twitter că proiectul său de la Hospital del Niño este primul din multe proiecte formate din panouri solare și acumulatori care vor fi finalizate în curând.

Tesla posts first photos of solar+battery project in Puerto Rico hospital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 62