Tesla rămâne în zona roșie

Pentru atacul asupra întregii piețe auto, Tesla cheltuie foarte mulți bani. Pentru producție, livrare sau vânzări primul trimestru al anului a fost o perioadă record. Dar costurile ridicate pun presiune pe bilanț, surprinzător de puternic.

Constructorul auto Tesla a înregistrat în primul trimestru recorduri în privința producției, livrărilor și vânzărilor, dar în schimb a pierdut mai mult decât era de așteptat. Pierderile s-au ridicat în comparație cu anul precedent de la 282 la 330 milioane de dolari, după cum a anunțat miercuri firma la închiderea burselor. Veniturile s-au dublat, ajungând la 2,7 miliarde de dolari.

Tesla și-a sporit producția cu 64% și a livrat 25.000 de automobile, mai multe decât a livrat vreodată într-un singur trimestru. Concernul a profitat de asemenea de vânzările modelelor X și S. Astfel că, compania se află pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivul de vânzări de 50.000 de automobile în prima jumătate a anului. Acționarii au reacționat rezervați, acțiunile au scăzut în comerțul postbursier cu fix un procent. De la începutul anului cursul a crescut, cu toate acestea, cu peste 45%.

Motivul pentru pierderea substanțială o reprezintă în special costurile legate de lansarea oficială a Model 3, planificată pentru luna iulie. Acesta va fi primul model de clasă medie de la Tesla, care va costa în jur de 35.000 de dolari. Astfel că Tesla se va reorienta, de la o clientelă de lux spre întreaga piață auto. Pentru acest lucru directorul executiv al companiei, Elon Musk, cheltuie mulți bani. Compania are un calendar foarte ambițios și vrea să grăbească producția cât de mult posibil. În anul 2018 Tesla ar trebui să producă 500.000 de automobile pe an, iar pentru 2020 să depășească pragul de un milion.

http://www.teleboerse.de/aktien/Tesla-verharrt-in-den-roten-Zahlen-article19821723.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =