Tesla reia angajările după ce a concediat o mulțime de oameni

Imagini pentru Tesla model

După ce a inițiat trimestrul trecut o restructurare care a rezultat în disponibilizarea a 9 procente din forța de muncă, Tesla se pare că a reluat procesul de angajare ca și o tentativă de a livra un număr record de vehicule în acest trimestru și pentru a atinge în final profitabilitatea.

Tesla s-a aflat o bună perioadă de timp într-o campanie de angajări fără de sfârșit, crescând astfel de la câteva mii de angajați la aproape 40.000 în doar 5 ani. Dar rata angajărilor a încetinit semnificativ în luna mai, iar Tesla a eliminat în luna iunie câteva mii de locuri vacante de pe pagina sa web, atunci când a început să se restructureze și a anunțat că va concedia 9% din forța sa de muncă.

La acea vreme CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că acest lucru nu înseamnă că nu se vor mai face angajări. A precizat la acea vreme că Tesla va continua să angajeze talentele care ies în evidență, pentru ocuparea unor poziții-cheie, pe măsură ce compania se dezvoltă și există în continuare o nevoie semnificativă pentru personal de producție.

După o pauză în angajări, Thinknum, care este o organizație care urmărește pozițiile deschise de la Tesla pe pagina web de cariere a companiei, raportează acum că s-a manifestat o creștere cu 23,5% a numărului de poziții deschise luna trecută la Tesla.

Din toate pozițiile noi deschise, majoritatea dintre acestea sunt, deloc surprinzător, la fabrica Fremont, acolo unde Tesla caută să majoreze semnificativ producția de Model 3. Apoi mai există poziții deschise la sediul său central din Palo Alto și la Gigafactory 1 din Nevada, unde se caută de asemenea majorarea volumelor produse.

https://electrek.co/2018/08/04/tesla-back-hiring-spree-layoffs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =