Tesla renunță la tapițerie din piele, PETA, acționar, nu vrea sa tolereze asa ceva

Pe lângă tot entuziasmul provocat de Tesla Model 3 Delivery Event, mai există o veste foarte importantă: toate opțiunile de tapițerie premium pentru interiorul mașinilor Tesla nu vor mai include piele.

Chiar dacă Tesla nu a lansat deocamdată o declarație oficială, un purtător de cuvânt a confirmat această informație pentru USA Today, spunând că Tesla va vinde de acum încolo opțiunile de tapițerie premium doar împreună cu materiale care nu au origini animale, create special pentru Tesla.

Reprezentantul Tesla a putut doar să confirme această tranziție pentru Model S și Model X, dar Musk a scris anterior pe Twitter despre faptul că va exista o opțiune ecologică și pentru Model 3. Mașinile Tesla vor fi în continuare echipate cu volane din piele, dar sunt și opțiuni ecologice disponibile. Decizia vine ca urmare a cererilor PETA pentru a include opțiuni alternative “cruelty-free”.

Creșterea animalelor, inclusiv industria de pielărie, este responsabilă pentru 51% din toate emisiile de gaze cu efect de seră. Transformarea pieilor de animale în piele de tapițerie este un proces care necesită 130 de substanțe chimice diferite, inclusiv toxine precum cianură și pentru ca tabloul să fie complet, producția de piele folosește aproape 60.000 de litri de apă pentru fiecare tonă de material produs.

Tesla a oferit mereu opțiuni ecologice la tapițeria standard, dar PETA, care este un acționar al Tesla, face presiuni de multă vreme pentru ca producătorul auto să renunțe complet la scaune de piele până în anul 2019.

Tesla dumps leather seating option as company goes cruelty-free

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 40