Tesla se luptă cu producția

a0ae65781affe4ae2d611e9c922eb558O licărire de speranță în construcția californiană de automobile: La Tesla Motors producția automobilelor din seria Model X a luat amploare în ultimele săptămâni pe coasta de vest a Statelor Unite. Cu toate acestea, Tesla nu a ajuns încă la cantități mari.

Pionierul auto american Tesla Motors a livrat în total în al patrulea trimestru un număr de 17.400 de automobile și 50.580 în întregul an 2015. Cu aceste cifre din trimestrul final Tesla rămâne cu toate acestea semnificativ în urma propriilor așteptări.

În total, constructorul de automobile electrice a prevăzut din octombrie până în decembrie vânzări de până la 19.000 de unități.
Din modelul de înaltă clasă, Model S, compania cu sediul la Palo Alto, California, a livrat potrivit proprilor date cu 75% mai multe mașini decât în ultimul trimestru al anului precedent. Iar modelul de lux, intitulat Model X, disponibil cumpărătorilor din luna septembrie, a beneficiat de un start de succes.

Din acest model au fost livrate 208 vehicule în ultimele trei luni.
În faza finală a anului trecut producția putea asambla 238 de vehicule pe săptămână, după cum declară californienii. Dificultățile din producție au condus la întârzieri în livrarea automobilelor către clienți.

Model X a fost prezentat pentru prima dată la începutul anului 2012 și ar fi trebuit să sosească inițial pe piață la începutul anului 2014. Datorită unor dificultăți tehnice, primele livrări sau fost întârziate până toamna trecută.

Limuzina Model S a fost multă vreme singurul automobil disponibil de la cei de la Tesla, iar în continuare reprezintă miezul afacerilor Tesla.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-kaempft-mit-der-Produktion-article16683551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 34 =