Tesla Semi-Truck va avea 200-300 de mile autonomie

Semi-Truck-urile Tesla, camioane autonome și complet electrice, ce urmează a fi folosite pentru transportul de mărfuri, vor beneficia cel mai probabil de o autonomie a bateriei situată între 200 și 300 de mile pentru o singură încărcare, conform unui nou raport al Reuters.

Pe lângă faptul că Tesla a dat recent startul producției pentru sedanul Model 3 Long Range, compania producătoare de mașini electrice cu sediul în California are planuri pentru a lansa pe piață în septembrie primul său camion electric destinat exclusiv industriei de transport mărfuri.

În timp ce nu se știe până acum cât de mare va fi pachetul de baterii pe care Tesla intenționează să îl utilizeze în aceste semi-truck-uri, CEO-ul Elon Musk a reasigurat investitorii în timpul reuniunii din 2017 cu acționarii că, compania este încrezătoare că poate pătrunde cu succes pe segmentul camioanelor cu rază lungă de acțiune și capacitate mare de transport. Elon a mai menționat faptul că, compania are deja un prototip care oferă performanțe similare unei mașini sport.

Mulți oameni nu cred că poate exista un camion de mare capacitate cu propulsie electrică. Dar inginerii de la Tesla sunt încrezători că acest lucru este posibil, spune Musk. Potrivit celor de la Reuters, directorul executiv de la Ryder, Scott Perry, s-ar fi întâlnit cu oficiali de la Tesla pe la înceutul acestui an și a aflat că, compania țintește pătrunderea pe piața de transport marfă la nivel regional prin camioanele sale Tesla Semi. Camioanele electrice vor avea o autonomie cuprinsă între 200 și 300 de mile, cu o capacitate de încărcare standard.

Detaliile tehnologiei ce urmează a fi utilizată în aceste camioane rămân foarte vagi în presă. Cu toate acestea, s-a aflat luna aceasta că Tesla intenționează să utilizeze „tehnologie de pluton„ și va testa flota sa de camioane electrice autonome pe șoselele din Nevada sau California, potrivit informațiilor ce s-au scurs dintr-un e-mail trimis de la Tesla la Nevada’s Department of Motor Vehicles (DMV).

http://www.teslarati.com/tesla-semi-truck-200-300-mile-battery-range/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 85