Tesla Semi va avea o competiție acerbă din partea Mercedes-Benz


În timp ce Tesla Semi apare în tot felul de fotografii și videoclipuri-spion și continuă să dezvolte interesul pentru camionul complet electric al lui Elon Musk, alte companii care au o istorie îndelungată în industria transporturilor au început să își facă planuri pentru vehicule similare, au inclusiv prototipuri gata de a fi testate pe drumuri iar în anumite cazuri chiar modele în variantă finală, gata să fie lansate și vândute.

Șef printre aceste branduri concurente este Daimler, care deja a introdus în producție câteva camioane electrice și are planuri pentru multe altele. Daimler este de asemenea cel mai prolific producător de camioane comerciale cu operațiuni care se defășoară peste tot pe glob și include branduri precum FUSO sau Freightliner. Mercedes-Benz este lider pe multe piețe de vehicule comerciale.

Martin Daum, directorul Daimler Trucks, a făcut comentarii despre Tesla Semi la un eveniment recent din Germania. El a pus la îndoială planurile îndrăznețe ale Tesla de a lansa camioane electrice până în anul 2019, dar și specificațiile acestora. Daum, atunci când este confruntat cu posibilitatea unei concurențe din partea Tesla, are deja un răspuns pregătit. Ceea ce înseamnă că, compania sa este conștiența de Tesla Semi și posibilitățile sale.

Acestea fiind spuse, evenimentul despre care vorbim este cel în care Daimler a lansat două noi versiuni ale camionului Actro, ambele numite e-Actro, opțiuni cu propulsie pe baterii pentru capetele sale tractoare. Destinate pieței europene, cele două modele de 18 respectiv 26 de tone vor intra în curând în teste de stradă. Modelele Mercedes-Benz e-Actro vor fi folosite de supermarketuri germane și de servicii de livrare colete pe principalele rute de distribuție din Germania.

https://www.teslarati.com/tesla-semi-daimler-competition-actro-electric-truck/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =