Tesla Solar Roof folosește pastă conductivă la realizarea acoperișurilor solare

Tesla a primit un patent pentru tehnologia Solar Roof pe data de 29 august anul curent, fiind o nouă metodă pentru a uni țiglele laolaltă, contribuind astfel la modalități mult mai eficiente de construcție și instalare pentru țiglele cu capacități fotovoltaice.

Patentul, o cerere de 28 de pagini pentru “Sisteme, Metode și Aparatură pentru sudarea pastei conductive”, permite celor de la Tesla să conecteze “țiglele” pe bază de celule fotovoltaice utilizând un adeziv care este sudat termic utilizând temperaturi înalte și permite o conductivitate electrică la nivelul întregului acoperiș.

Pasta conductivă va permite acestor componente să fie aranjate în diferite stiluri, chiar pe diferite straturi sau nivele și să beneficieze în continuare de conductivitate electrică. Metoda reprezintă ceva diferit de clasicele cositoriri sau sudare prin convecție, care se dovedesc a fi ineficiente, se arată în descrierea patentului. Noul adeziv va permite celor de la Tesla să instaleze un acoperiș solar într-o manieră mult mai rapidă și va permite curentului electric să se deplaseze între componente chiar prin acest adeziv.

Patentul sosește chiar în momentul în care există tot mai multe întrebări privind implicarea companiei Tesla în dezvoltarea acoperișurilor solare. În timp ce acoperișurile solare cu aspect natural produse de companie urmează să ajungă pe piață la finalul acestui an, foarte puține se știu despre instalarea și aplicabilitatea lor.

Primele acoperișuri cu instalație solară de la Tesla au fost finalizate la începutul lunii august pe casele unora dintre angajați, printre care și Elon Musk. Instalațiile și dezvoltarea acestora vin ca urmare a eforturilor depuse de fondatorul SolarCity și entuziast în domeniul tehnologiilor solare, Peter Rive, care a părăsit compania la opt luni după ce aceasta a fost preluată de către Tesla pentru suma de 2,6 miliarde de dolari. Rive a fost urmat de fratele său, dar și de alți directori, care au părăsit de asemenea compania.

http://www.teslarati.com/tesla-solar-roof-patent-conductive-paste-bond-tiles/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 77