Tesla stabilește un nou record în vânzări

În cazul valorii bursiere Tesla este în liga superioară a constructorilor auto. Dar în privința producției și a vânzărilor mai este mult de lucru. Pionierul automobilelor electrice înregistrează acum un salt important și raportează cel mai bun trimestru din istoria sa.

Producătorul de automobile electrice Tesla este pe drumul de a-și atinge obiectivul de vânzări pentru prima jumătate a anului 2017. Compania din localitatea californiană Palo Alto a vândut în primul trimestru peste 25.000 de automobile, cu 69% mai multe ca și aceeași perioadă din anul precedent. Astfel compania a înregistrat cea mai bună perioadă de trei luni consecutive din istoria sa.

În perioada de la începutul lunii ianuarie și până la sfârșitul lunii martie californienii au vândut fix 13.450 de modele din seria S și au livrat către clienți 11.550 de bucăți din SUV-ul electric Model X. În primele trei luni ale anului 2017 Tesla a construit 25.148 de unități. În prima jumătate a anului Tesla Motors vrea să depășească pragul de 50.000 de automobile.

Rezultatele vor confirma planurile lui Elon Musk în fața investitorilor, iar CEO-ul are nevoie de mulți bani pentru proiectele sale. În acest an Tesla va aduce pe piață primul automobil de clasă medie, Tesla Model 3, care va avea un preț de pornire de 35.000 de dolari, ceea ce îl va face extrem de competitiv pe piața auto.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-stellt-Absatzrekord-auf-article19777189.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 73