Tesla va dezvălui planurile de producție pentru Model Y

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a confirmat miercuri odată cu prezentarea cifrelor pentru trimestrul patru că, compania va începe să efectueze în a doua jumătate a anului 2018 investiții de capital pentru Model Y, un nou model Tesla de tip SUV compact.

Musk a reafirmat poziția sa că Model Y va fi creat având în vedere eficiență și producție rapidă și o simplitate mai mare în asamblare chiar și decât Model 3. Este o informație binevenită față de noul SUV complet electric care a fost oferită de Musk, confirmând astfel anunțurile față de Model Y care vor avea loc în trimestrul al treilea sau al patrulea, inclusiv detaliile cu privire la locația de producție pentru automobilul electric.

Musk crede că procesul de producție va fi bine pus la punct și relativ scalabil pentru Model Y. Dar pentru acest lucru, după cum vă așteptați, vor fi necesare investiții de capital în a doua jumătate a acestui an, chiar pe finalul trimestrului trei fiscal, chiar începutul trimestrului patru. Vor mai fi apoi necesare încă trei până la șase luni până vor putea fi anunțate planurile definitive cu privire la locațiile de producție și detaliile corespunzătoare.

Antreprenorul nu a dat nici un fel de indicii cu privire la locul în care ar putea fi produs Model Y, Musk a menționat anterior că Model Y este de așteptat să înceapă producția în 2020 și este orientat să se lanseze pe piața chineză. Este un obiectiv ambițios să dea drumul la producție în trei ani de zile, intenția este de a deservi în principal China, dar și alte piețe din regiune, a mai declarat Musk pentru analiști.

Tesla to reveal Model Y production plans in late 2018, says Elon Musk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 51