Tesla va lansa o nouă versiune Autopilot luna aceasta

Tesla Autopilot

Tesla a anunțat recent că va lansa o actualizare completă pentru sistemul său Autopilot în această lună, inclusiv noi capabilități de autonomie. Noua versiune, pe care fanii și proprietarii Tesla o așteaptă de multă vreme, va actualiza sistemul cu un hardware mai rapid, precum și cu un nou software optic, despre care CEO-ul Elon Musk spune că va îmbunătăți siguranța pasagerilor.

Pete Bannon, un inginer de la Tesla care conduce echipa de dezvoltare hardware pentru sistemul Autopilot, spune că, compania are cipuri care funcționează în prototipuri care s-ar putea adăuga în toate cele trei modele ale companiei, S, X și 3. Compania nu a precizat dacă noile cipuri vor putea fi înlocuite în automobilele deja produse și echipate cu hardware Autopilot de versiunea 1.

Înlocuirea noului cip va necesita ca șoferii Tesla să programeze o vizită la un centru de service pentru a primi noul hardware și software. În mod normal, Tesla lansează noile funcții prin intermediul actualizărilor over-the-air, dar anunțul indică faptul că echipamentele Autopilot 2.0 din automobile s-ar putea să nu aibe capacitatea de a se adapta.

Bannon a declarat în anunț că noul cip are prea multă putere, ceea ce ar putea însemna că echipamentele vechi s-ar putea să nu fie suficient de puternice pentru a rula noul software. Acest lucru ar putea aduce justificarea faptului că, compania face trecerea la noul cip. Câteva automobile Tesla care folosesc Autopilot au fost implicate în accidente ajunse în atenția presei, atunci când automobilul se afla sub controlul pilotului automat.

Tesla a răspuns la aceste rapoarte precizând că șoferii au folosit sistemul într-un mod necoresunzător și nu au dat ascultare avertizărilor care le spunea să păstreze mâinile pe volan, nu au arătat nici un fel de semne că ar acorda atenție, timp de multe secunde sau minute înainte ca accidentele să se petreacă.

https://www.greencarreports.com/news/1118037_tesla-will-roll-out-new-autopilot-later-this-month

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 74