Tesla va pleca din Honk Kong dacă nu se vor mai oferi stimulente

Tesla ar fi înaintat o scrisoare către autoritățile din Hong Kong în care precizează că își va reduce prezența în țară dacă facilitățile fiscale pentru cumpărătorii de automobile electrice nu vor fi reinstitutite. Înlăturarea tuturor facilităților fiscale asupra vehiculelor electrice a fost implementată anul trecut de guvernul local, ceea ce a condus la o scădere semnificativă a vânzărilor în regiunea chineză.

Fără aceste facilități fiscale, vehiculele electrice au înregistrat creșteri de preț între 50% și 80% în Hong Kong. Facilitățile au fost însumate în jurul valorii de 97.500 HK (12.500 USD). Aceste schimbări au determinat creșterea substanțială a unor modele precum Tesla Model S.

De când au fost retrase aceste facilități, Hong Kong a remarcat un declin în numărul de înmatriculări de vehicule electrice noi. În luna aprilie 2017, prima lună care a urmat după înlăturarea beneficiilor, nu a fost înaintată nici măcar o cerere pentru înmatricularea unei mașini electrice, ceea ce a determinat companiile precum Tesla să înregistreze scăderi masive ale vânzărilor. Americanii, spre exemplu, au vândut doar 32 de Model S și Model X din luna aprilie până în decembrie 2017, un declin masiv de la cele 2078 de unități Model S și X care au fost vândute între aprilie și decembrie 2016.

Reducerea operațiunilor Tesla în Hong Kong va fi astfel o consecință naturală și logică dacă numărul clienților a scăzut dramatic ca urmare a eliminării sprijinului guvernamental. Fără acest sprijin, cine va mai dori să investească în tehnologii ecologice?

Tesla to cut back presence in Hong Kong if Musk’s “beacon city” fails to adopt new EV incentives , says report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 25