Tesla va prezenta camioanele electrice pe 26 octombrie

Camioanele electrice de la Tesla sunt planificate pentru prezentare pe data de 26 octombrie la centrul de design al companiei, din Hawthorne, California. CEO-ul Elon Musk a procedat, ca de obicei, în dezvoltarea entuziasmului pe Twitter, menționând faptul că, camioanele electrice de rută lungă vor fi “adevărate bestii”, pe care oricine va dori să le vadă pe viu.

Data prezentării reprezintă o amânare față de 28 septembrie cât a fost fixat inițial. Deși detaliile oferite de companie privind viitoarele camioane rămân foarte vagi, rapoarte recente apărute în presă estimează autonomia oferită de baterii undeva între 200 și 300 de mile (483 km) și vor fi capabile de rulare autonomă pe șosele, beneficiind de tehnologia de “pluton”. Musk a dezvăluit de asemenea în acest an că, camioanele vor fi ceva cu adevărat inovator care va influența semnificativ sectorul transportului rutier de mărfuri.

Multă lume crede că nu se poate realiza la ora actuală un camion complet electric, capabil să transporte mărfuri pe distanțe lungi. Dar Musk a sugerat tuturor, cu ocazia adunării acționarilor din 2017, să aibe încredere.

Programul de camioane autonome de la Tesla este condus de veteranul Jerome Guillen, vice-președinte al Tesla pentru “Trucks and Programs”. Acesta a lucrat înainte la Daimler și a ocupat poziția de “General Manager of New Product Development” la Freightliner Trucks. Fără îndoială că Guillen se va folosi de trecutul său pentru a ajuta compania Tesla să realizeze ceva cu adevărat extraordinar în domeniu.

http://www.teslarati.com/tesla-semi-unveil-event-date-october-26-hawthorne-design-center/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =