Tesla va rămâne o companie tranzacționată public, spune Musk

Imagini pentru Tesla traded company

Elon Musk s-a decis să păstreze compania Tesla în postura de brand tranzacționat public. Decizia sa a fost menționată într-o postare pe blog ce a apărut recent pe pagina oficială a Tesla. Musk a precizat că feedback-ul pe care l-a primit ca urmare a inițiativei sale de privatizare a constat în majoritatea acționarilor considerând că brandului Tesla îi este mai bine pe o piață deschisă.

În afară de asta, el a precizat de asemenea că procesul de privatizare ar fi unul foarte costisitor din punct de vedere al timpului și va distrage și mai mult atenția de la activitatea companiei, decât a anticipat inițial. Musk a mai spus că în acest moment cel mai bine pentru Tesla ar fi să se concentreze pe rampa de producție a Model 3 și atingerea profitabilității.

Decizia de a privatiza compania Tesla a fost supusă analizei consiliului de directori. Musk a precizat că acest consiliu a indicat inițial că va fi de acord cu devizia sa. În plus față de acționarii Tesla care s-au declarat în favoarea păstrării brandului pe o piață publică, o serie de acționari instituționali au explicat faptul că au probleme cu compatibilitatea cu regulamentele interne, care precizează limitele până la care pot investi într-o companie privată.

Membri consiliului de directori ai Tesla, Brad Buss, Robyn Denholm, Ira Ehrenpreis, Antonio Gracias, Linda Johnson Rice și James Murdoch, au emis de asemenea o declarație de presă legată de decizia lui Elon Musk de a renunța la eforturile sale de privatizare. În aceasta s-a precizat că, având în vedere toți factorii implicați, nu este fezabil să se urmărească în continuare acest obiectiv de privatizare a acțiunilor Tesla.

Consiliul și întreaga companie va rămâne concentrată pe asigurarea succesului companiei Tesla, iar consiliul va oferi în continuare întregul sprijin de care este capabil în direcția lui Elon Musk pentru ca el să poată dezvolta în continuare compania.

https://www.teslarati.com/tesla-publicly-traded-company-elon-musk-go-private/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =