Tesla vinde 200.000 de mașini, se modifică facilitățile fiscale federale

Tesla Model 3 all-wheel drive Performance rolls off a new assembly line in a temporary structure

Pagina web pentru primele destinate cumpărării de vehicule Tesla a raportat recent că, compania va face schimbări la acordarea acestor facilități fiscale. Schimbarea a fost observată și raportată de portalul Jalopnik.

Ca urmare a schimbării, cumpărătorii Tesla vor mai fi eligibili pentru acordarea primelor de o valoare totală de 7500 dolari doar până pe 31 decembrie anul acesta. După această dată facilitățile fiscale se vor înjumătăți, în primă fază la 3750 de dolari pentru primele șase luni ale anului viitor, apoi la 1875 de dolari în a două jumătate a anului 2019.

Un purtător de cuvânt al Tesla a confirmat schimbarea pentru jurnaliștii americani, dar nu a dorit să facă vreun comentariu pe marginea subiectului. Schimbarea a fost declanșată de faptul că Tesla a livrat recent unui client american automobilul cu numărul 200.000. Iar schimbarea reprezintă la urma urmei o creștere în prețul net al unui automobil Tesla.

Facilitățile fiscale au fost concepute pentru a sprijini vânzarea de automobile electrice prin acordarea către clienți a unor prime fiscale care vor face ca prețurile să devină competitive în raport cu cele ale automobilelor cu propulsie clasică.

Fiecare producător auto are alocate 200.000 de automobile până începe faza eliminării treptate. Motivul din spatele aceste reglementări este că până producătorii vor ajunge la acest prag costurile bateriilor vor fi mai reduse, iar mașinile vor reprezenta o alternativă mai puțin costisitoare automobilelor convenționale.

Având în vedere că există 400.000 de clienți care dețin o rezervare pentru Tesla Model 3, mulți dintre aceștia nu vor primi, cel mai probabil, o primă pentru achiziție. Majoritatea din acești cumpărători care nu au primit încă un automobil au continuat să creadă în promisiunea Tesla de a construi o mașină electrică pentru 35.000 de dolari. Până acum compania a construit doar versiuni premium ale Model 3 pentru prețuri semnificativ mai ridicate.

https://www.greencarreports.com/news/1117690_tesla-sells-200000th-car-starting-phaseout-of-federal-tax-credits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 49