Tesla vrea să facă afaceri cu autobuze și camioane

RTX2FCM6

În urmă cu zece ani directorul executiv al Tesla, Elon Musk, și-a prezentat prima sa strategie. Ea cuprinde dezvoltarea companiei până la Model 3, ceea ce s-a și întâmplat. Acum este publicat un nou document, cu o nouă strategie.

CEO-ul producătorului de automobile electrice Tesla, Elon Musk, vrea ca pe viitor compania sa să producă și camioane și vehicule utilitare, dar și autobuze. În afară de asta, el vrea să dezvolte automobile Tesla complet autonome, ce vor deservi în continuare la elaborarea unui sistem de circulație prin orașe, anunță Musk în cel de-al doilea “Master Plan” al său.

Anterior ar trebui ca, compania să scoată pe piață și modele SUV de mici dimensiuni, dar și un nou tip de “Pick-up Truck”. Camioanele și autobuzele sunt încă într-un stadiu incipient de dezvoltare în cadrul companiei Tesla și ar putea fi prezentate în anul următor. Este însă neclar când aceste vehicule vor putea ajunge pe străzi.

În primul său document de prezentare a strategiei, ce a fost făcut public în urmă cu zece ani de zile, Musk prevedea dezvoltarea companiei până la stadiul în care să fie capabilă să ofere un model pe care majoritatea oamenilor să îl poată cumpăra.

Acest lucru se va petrece în anul următor prin lansarea Model 3 pe piață. Tesla a construit anul trecut 50.000 de automobile, în anul 2018 numărul automobilelor construite anual va ajunge la 500.000, existând deja 370.000 de precomenzi pentru Model 3. Mult amânata producție a SUV-ului Model X începe acum în cantități mari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-will-ins-Bus-und-Lkw-Geschaeft-article18240526.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 32