Tesla vrea să testeze camioane autonome în SUA

Tesla caută să testeze o flotă de camioane electrice și autonome în statele federale americane Nevada și California, potrivit noilor detalii dezvăluite de gigantul producător de automobile din Silicon Valley și Departamentul de Vehicule Motorizate din Nevada (DMV).

E-mail-ul, obținut de agenția de știri Reuters, sugerează că Tesla a dezvoltat deja tehnologia de administrare a traficului care va permite camioanelor să ruleze autonom la viteze constante și la distanțe mici unele de altele. Eliminând comportamentul imprevizibil de opriri și porniri al oamenilor, tehnologia poate îmbunătăți semnificativ siguranța și fluidizarea traficului, în timp ce va reduce necesarul de energie pentru a călători distanțe mari.

“Pentru a ne asigura că vorbim despre același lucru, obiectivul nostru este de a opera camioanele de test într-o manieră continuă de-a lungul șoselelor din statele Nevada și California, într-un mod autonom și cu tehnologie de pluton”, a scris în e-mail oficialul Tesla, Nasser Zamani, către oficialul DMV Nevada, April Sanborn.

Deși oficialii din Nevada au refuzat să dea detalii ale întâlnirii, ei au confirmat faptul că aceasta a avut loc, dar compania nu a aplicat deocamdată pentru o licență de test pentru a opera camioane autonome. Dacă se aprobă, va fi pentru prima dată când unei companii i se va permite să testeze un camion complet autonom în statul Nevada.

Tesla este de asemenea în discuție cu oficialii statului California, a declarat purtătoarea de cuvânt a DMV, Jessica Gonzalez. Potrivit unui raport al Reuters, Tesla a cerut pentru miercuri o întâlnire cu oficiali ai statului pentru a discuta chestiunea.

http://www.teslarati.com/tesla-semi-prototype-self-driving-platooning-test-nv-ca/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1